DogTown: In sfarsit, o solutie pentru problema cainilor fara stapan din Bucuresti

DogTown: In sfarsit, o solutie pentru problema cainilor fara stapan din Bucuresti

Postat de mezdup pe 3 Mai 2012
 
Asociatia Portico DogTown Asociatia Portico DogTown Asociatia Portico DogTown Asociatia Portico DogTown Asociatia Portico DogTown Asociatia Portico DogTown
Aprecieri: 1  |  Vizualizari: 1948  |  Comentarii: 3

Astazi, 3 mai 2012, s-a inaugurat DogTown, Centrul Zonal de protectie, ingrijire si adoptie a animalelor fara stapan.


Noul adapost este situat in satul Uzunu, judetul Giurgiu si este un proiect al Asociatiei Portico dezvoltat in parteneriat cu mai multe ONG-uri si sustinut de Primaria Municipiului Bucuresti. La deschidere a fost prezent si primarul Capitalei, domnul prof. dr. Sorin Oprescu.

“Tot ceea ce vedeti aici este provocarea pentru societatea civila de a veni si de a face”, a declarat Oprescu. “As vrea, pana la sfarsitul acestei veri, cainii fara stapan sa nu mai fie o problema pentru Bucuresti. Cred ca putem aduce un echilibru in societate.”

Primarul Capitalei a tinut sa multumeasca initiatorilor DogTown, fata de care a recunoscut ca e nevoie de adevarata dedicare pentru a intreprinde un asemenea proiect. “E un sacrificiu de dimineata pana seara, chiar daca iti face placere, sa stai si sa ingrijesti animalele, indiferent daca au sau nu stapan”, a spus el.

Proiectul Asociatiei Portico este unul organizat in jurul pasiunii pentru animale. In spatiul DogTown, cainii sunt primiti ca niste adevarati oaspeti, dar nu inainte de a trece printr-un control medical riguros in cadrul spitalului veterinar propriu. Aici, cainii sunt consultati, apoi ingrijiti, in functie de starea de sanatate in care se afla.

Primarul Capitalei a spus ca primaria se va organiza pentru constituirea unei structuri de colectare a cainilor fara stapan, in colaborare cu primarii de sector. In prezent, se lucreaza la un circuit functional, in asa fel incat fluxul de animale sa nu blocheze activitatea spitalului.

Dupa rigurosul control, cainii sunt cazati, unul cate unul, in tarcurile special amenajate, impartiti dupa starea de sanatate, varsta, sex si grad de agresivitate. Tarcurile interioare comunica cu tarcurile exterioare, astfel animalele pot iesi afara, unde pot zburda in libertate, totul intr-un cadru supravegheat si strict controlat. In prima faza a proiectului, aproximativ 2.000 de caini vor fi gazduiti in DogTown. Inca 8.000 de locuri vor fi puse in functiune intr-o a doua faza, adapostul devenit astfel cel mai mare de acest gen din lume.

Centrul zonal DogTown este un adapost, dar in acelasi timp este si un mare parc pentru animale, cu o suprafata considerabila de spatii verzi. Terenul fostei ferme agricole pe care s-a ridicat adapostul ajunge la 22.5 ha (din care proiectul Dogtown ocupa in acest moment 8,7 ha), dintre care 3.8 ha sunt deja amenajate cu 6 hale, clinica medicala veterinara, cladiri administrative, dependinte, cai de acces si spatii verzi. Adunate, suprafatele de spatii verzi ajung la 24.000 mp.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a mai spus ca se abtine din a deveni emotional, dar ca este impresionat de faptul ca, desi multe ONG-uri au facut declaratii de-a lungul anilor cu privire la rezolvarea problemei cainilor fara stapan, acestia nu au facut, pana la urma, nimic si Asociatia Portico “a facut, a construit”.

Parteneri in realizarea proiectului sunt: Asociatia Portico, Primaria Municipiului Bucuresti, Asociatia HAR ( Human & Animal Rights), Spitalul Veterinar MARCO VET, etc.
Materiale similare
  Asociatia Portico: DogTown
De la mezdup
Vizualizari225 Comentarii0
 
  Asociatia Portico: DogTown - Interior
De la mezdup
Vizualizari270 Comentarii0
 
  Asociatia Portico: DogTown - Exterior
De la mezdup
Vizualizari225 Comentarii0
 
  Asociatia Portico: DogTown
De la mezdup
Vizualizari225 Comentarii0
 
 
De la adyre
Vizualizari180 Comentarii0
 
 
De la adyre
Vizualizari270 Comentarii0
 
 
De la adyre
Vizualizari495 Comentarii0
 
 
De la adyre
Vizualizari180 Comentarii0
 
 
De la adyre
Vizualizari90 Comentarii0
 
 
De la adyre
Vizualizari225 Comentarii0
 
Comentarii (3 comentarii)
ha_na    
ha_na a zis:
ha_na a zis:
Postat acum 7 ani
---Ma bucur nespus de mult ,iubesc f.mult cainii,ce bine-ar fi sa avem mai multe asemenea centre in tara,sa nu mai sufere nici o fiinta nevinovata si neajutorata....SINCERE FELICITARI PENTRU TOTI CARE MUNCESC LA ACEST PARC............
   
porter    
porter a zis:
porter a zis:
Postat acum 7 ani
Un singur cuvant imi vine in minte cand vad asta: FRUMOS.
   
costin    
costin a zis:
costin a zis:
Postat acum 7 ani
Bravo oameni buni. Bine ca nu au reusit pdlacii sa ii omoare cu legea lor de rahat. Trebuie facut ceva, si asta e solutia: sa ii strangem, sterilizam si ingriji in conditii civilizate, europene. Nu sa facem manusi din ei cum se exprima un gunoier nu demult. Mi-e mila de mor de bietii catei, care nu au nici o vina. oamneii gresesc, pt ca sunt iresponsabili si lasa puii pe strazi...
   
Real Time Web Analytics